nedelja, 25. junij 2017

SPLETNO IGRALNIŠTVO EVROPSKE UNIJE

Spletno igralništvo ima pomen v odvijanju ključnih dejavnosti, ki so značilne za igre na srečo v klasični igralnici, s pomočjo svetovnega spleta v virtualnem prostoru. Igralništvo preko spleta se zelo tesno povezuje in razvija z e-poslovanjem in internetom, ki je osnovni pogoj za njegov obstoj in nadaljnji razvoj. Spletno igralništvo ima začetke nekje v osemdesetih letih prejšnjega stoletja, ko so se začele preproste računalniške igre. Razvoj osebnih računalnikov in širitev njihove uporabe ter izpolnjevanje računalniške grafike, je posledica razvoja tradicionalnih računalniških iger. Te so odprle pot ideji o razvoju računalniških iger na srečo, kjer se lahko igra tudi za denar. Razvoj interneta in njegova relativno poceni uporaba sta omogočila uresničitev ideje o spletnem igralništvu.

Igre na srečo so zelo občutljivo področje, zato so njihovo reguliranje pod svoje okrilje vzele države. S tem je poskrbljeno, da ne prihaja do zlorab. Gospodarska družba lahko odpre igralnico samo v primeru, če ji država podeli koncesijo. Vendar imajo države Evropske Unije različno zakonodajo o igrah na srečo. Države članice so skušale uskladiti zakonodajo, ampak še vedno so zakonsko igre na srečo prepuščene odločitvi vsake posamezne države članice. Nekatere države so sprejele tudi zakonodajo, ki ureja spletno igralništvo, tiste, ki pa tega še niso storile pa imajo še vedno v uporabi zakon, ki velja za klasične igralnice. V bližnji prihodnosti ne  moremo pričakovati, da bi imele vse države enotno zakonodajo o spletnih igrah na srečo, saj je zakonsko prisotnega preveč razlikovanja med njimi.


Spletne stavnice so med najbolj priznanimi športnimi stavnicami, ki ponujajo zelo raznolike stave na športnih dogodkih. V tujini je veliko več ponudnikov stav kot v Sloveniji. Tuje stavnice nam velikokrat ponudijo večjo stavno izbiro, možnost staviti v živo, višje kvote stav in tudi možnost pridobitve stavnih bonusov ob prvi registraciji na stavnico. Stavnice so vedno bolj znane po svetu. Med bolj znanimi je tudi avstrijska stavnica Bet at home

Ni komentarjev:

Objavite komentar